Založ si blog

Prečo je nahrávka o údajnom financovaní SMERu blud? Fakty položené na tvrdo!

 

Zaiste ako som sľúbil, postupne sumarizujem svoje staršie i novšie BLOGové príspevky či z Facebooku a tu ich publikujem, aby som sa s čitateľmi podelil o svoje názory a pohľady. Notoricky ma ľudia poznajú ako známeho rádového člena strany SMER-SD od roku 2005, ako známeho agitátora a preto je prirodzené aby som svoje príspevky oprášil. Mnohí ľudia majú záujem si ich prečítať a tak to pre nich rád urobím.

 

 

Zaiste predčasné voľby sa nám blížia a tak prichádza na predvolebný kolorit, manipulačné tance pred verejnosťou, opäť čas mediálnych propagánd, podhadzovania všakovakých „zaručených“ informácií či skôr podvrhov, možno zase nejaké „dôveryhodné“ záznamy, zdrapy papierov, výpovede niekoho „dôležitého“ kto natára a chce len takú drobnosť aby bol úplne v anonymite aby nebolo jasné kto ten táraj je. Ak niekto nemá program, hodnoty, kvalitných lídrov, nie je schopný realizovať kvalitné projekty, vie robiť iba deformy, v minulosti zlyhal na plnej čiare, takéto klamanie a manipulovanie ľudí, ohlupovanie, sú nástrojom (hoci totálne zbabelým) ako škodiť konkurentovi ktorý dosiahol vlastnou poctivou tvrdou prácou úspech a dôveru v spoločnosti.

 

Minulé voľby nám spestrila relatívnu nudu známa nahrávka hlasu podobnému Ficovi v ktorom sa rozpráva údajne o financovaní strany a zohnaní peňazí vlastnou hlavou. Vravel som si že každý súdny človek si vie hravo urobiť správny úsudok a názor na vec. Keď si všimneme čas kedy to bolo pustené do éteru, akou formou, aké dôkazy sa predložili, kto okolo toho tára, tak jasnou rečou to hovorí o účelovej propagande. Ako je možné že v ten deň ráno známa tlčhuba uteká na generálnu prokuratúru a až na obed dostane denník SME horúcu informáciu – MP3 záznam (o ktorom dovtedy nikto nevedel) ako prvý od „dôverného“ zdroja? No keď počúvam a počúvam stále sa opakujúci ohraný, ošúchaný, falošný vtip, tú istú sprostú propagandu dokola. keď slepí zlepencoví agitátori to opakujú dokola a dokola aby stále niekoho na to oklamali, ohlúpli, tak zisťujem že ono to už nie je vtip, ani smiešne, ani zaujímavé, skôr morálne zaostalé a úbohé. Pozoruhodné je že keď som predkladal tieto argumenty a fakty tak na chvíľu stíchlo aby po čase sa zase nejaký pravicový agitátor ukázal a začal odznova a odznova tárať o financovaní SMERu. Dúfam, že keď to tu jasne predložím a bude to definitívne natrvalo online, nielen na rolujúcich sa príspevkoch Facebooku, že táto téma stíchne úplne natrvalo. Ide len o to že treba ľuďom otvoriť oči a povedať ako to je.

 

 

Na Facebooku alebo v médiách kolovali zvesti o údajných čiernych peniazoch pri financovaní strany SMER tretia cesta (resp. SMER sociálna demokracia), v čase od vzniku strany do roku 2002, a čiastky od 100 do 300 miliónov korún. Ak by sme pripočítali infláciu od vtedy, tak tie čísla by bolo ešte gigantickejšie. Poďme sa však racionálne, triezvo pozrieť na úplne triviálne veci, ktoré keď si uvedomíme tak každý čitateľ si bude vedieť hravo odpovedať na toľko omieľané otázky. Takže tu je 5 faktov:

 

 

FAKT 1 – veľká politická strana ktorá pracuje s veľkým objemom peňazí nevyhnutne potrebuje podvojné účtovníctvo, čo je veľmi komplexný súbor účtovných mechanizmov, tak pre príjmy, výdaje, spotrebu, prevody a pod. Každá väčšia firma poskytujúca služby či tovar má taktiež podvojné účtovníctvo. Suma čiernych údajných 100-300 miliónov korún je tak gigantická suma že hravo je možné nájsť aspoň jednu faktúru na strane dodávateľa za niečo, za služby, tovar …, čo zreteľne súvisí s politickou činnosťou strany, bolo použité trebars pre agitáciu, v kampani, ale pritom to nebolo nikde v účtovníctve strany. Stačí jedna jediná faktúra, hoc na malú čiastku, o ktorej dodávateľ vie jasne preukázať že bola pre stranu, pre politickú činnosť. Keby taká faktúra skutočne existovala, nejaký dodávateľ takú mal, tak určite známy tvrdo pravicový denník by za takú horúcu informáciu bol ochotný zaplatiť veľmi, veľmi tučnú sumu. Čo inak povedané hovorí že už dávno taká faktúra bola objavená a publikovaná, vďaka čomu by bol dôvod špekulovať o tom že údajne tu ide o „druhú“ účtovnú knihu, o čierne peniaze pri financovaní strany a pod. Lenže, za tie dlhé roky toľko supov lietalo nad Súmračnou ulicou no ani jeden nič, ani tú jednu faktúru, nenašiel.

 

Za dlhé roky tárania na túto tému však nikto nenašiel ani JEDNU JEDINÚ faktúru, hoc na 1 000 korún, ktorá by bola zaplatením za služby alebo tovar pre stranu a strana nemala v účtovníctve. Tobôž v Bratislave kde je prevaha pravice je sotva predstaviteľné aby strana brala služby či tovar sústavne iba od „spriaznených“ či „ľavičiarskych“ firiem, teda nebola aspoň jedna faktúra od subjektu kde majiteľ, konateľ alebo účtovník bol silný pravičiar, ktorý určite by nepodporoval „čierne“ peniaze ľavičiarskej strany. Keďže i pri štvavej kampani, toľkej mediálnej propagande sa nenašla ani jedna faktúra, tak sotva mohla byť pravda o zohnávaní peňazí na rozbehnutie či financovanie strany vlastnou hlavou z nahrávky.

 

 

FAKT 2 – na čo môže politická strana minúť 100-300 miliónov korún od roku 2000 do 2002? Ak máte použiť tak obrovský balík peňazí, v čase zakladania a formovania strany, tak investujete do niečoho nákladného a jasne viditeľného, napríklad nehnuteľnosti – kúpa budov, priestorov, prenájom pre okresné organizácie, za počítače, za nábytok a vybavenie pre štruktúry strany apod. Alebo kúpite veľa motorových vozidiel pre centrálu, okresné organizácie a pod. Ak sa pozrieme do účtovníctva, evidencie majetku, hravo zistíme že všetok nehnuteľný majetok je jasne vydokladovateľný, pôvod a prevody nehnuteľnosti sú zdokumentované, a náklady v danej oblasti sú v účtovníctve riadne vykázané. Podobne motorové vozidlá. Keby strana kupovala napríklad počítače či nábytok pre svoje štruktúry tak jednalo by sa o tak obrovskú zákazku že nebolo možné by ju „skryť“ a už dávno by sa odhalila. Kupovanie po kuse v tak veľkom množstve je prakticky nerealizovateľné. Na viac všetok nábytok či počítače majú svoje evidenčné čísla a tak isto sú presne zaevidované v knihe pre správu majetku, a tak aj zdokladované v účtovníctve. Čiže toto to byť nemohlo, tu sa 100 – 300 miliónov minúť nemohlo.

 

 

FAKT 3 – Strana SMER-SD od roku 2002 bola stabilnou stranou s výbornými výsledkami vo voľbách a dlhodobo s rapídne narastajúcimi preferenciami a zvyšujúcou sa členskou základňou. Vďaka príspevku za veľmi pozitívny výsledok vo voľbách strana vedela od štátu získať dostatok peňazí na svoj chod, na politické aktivity a pod. Načo by potrebovala robiť strana nezmysly či neetické prístupy k financovaniu na svoj chod keď príjmová stránka z úspešných volieb je dostatočne vysoká na to aby úplne, čisto a transparentne vedela financovať svoj chod? Je úplne logické že tak obecne známa strana, s rapídne narastajúcou dôverou v spoločnosti, by neurobila takú hlúposť aby si kazila zbytočne meno a povesť pochybným financovaním. Preto nahrávka nemohla hovoriť o období po roku 2002, lebo tam je to ľahko logicky vyvratiteľné. Preto podsúva obdobie zakladania strany čo ovšem jasne vyvraciam z viacero pohľadov v uvedených faktoch. Výsledkom je teda fakt, že SMER-SD nemal a nemá žiaden dôvod mať pochybné, problematické, netransparentné, nečitateľné či nečisté financovanie, lebo to vôbec nepotrebuje.

 

 

FAKT 4 – V čase vzniku strany do roku 2002 najväčšie výdaje a náklady boli na centrálu, na malú schátranú budovku na Súmračnej ulici, priestory ktoré si strana prenajala a potom aj odkúpila. V tej dobe krajské a okresné organizácie boli v provizórnych priestoroch, alebo predsedovia viedli činnosť či prácu zo súkromných priestorov (bytu či domu). A podobne sa dalo hovoriť o motorových vozidlách. Keby som mal použiť 100 až 300 miliónov tak určite by som nakúpil nehnuteľnosti či autá aby som vytvoril podmienky na organizáciu strany. Teda ak by strana mala použiť nejaké čierne peniaze tak by preukázateľne mala gigantické výdaje, určite v prevádzkovej oblasti na vlastnú potrebu, ovšem tie sa nikdy neukázali.

 

Špekulanti, niektorí pravicoví agitátori, často argumentujú tým že SMER-SD má najväčší počet nehnuteľného majetku, má plne vybavené kancelárie vo väčšine okresných miest, prípadne s motorovými vozidlami, v ktorých bola robená agitačná činnosť určite v čase vzniku strany, a podsúvajú sa rôzne „zaručené“ správy. Ako sa veci majú? Od roku 2002 strana postupne zlučovala menšie ľavicové strany za účelom konsolidácie ľavicového spektra politickej mapy, nakoľko chcela ponúknuť voči rozhádanej, nestabilnej a programovo prázdnej pravici jasnú konsolidovanú silnú alternatívu. Vďaka zlučovaniu prešiel na SMER majetok týchto strán, predovšetkým z SDĽ. Takto vďaka tomu sa získali mnohé plne vybavené priestory v ktorých sídlia okresné organizácie aj v súčasnosti. Ovšem transformácia, zlučovanie, majetkové a finančné prevody, prebehli úplne transparentne, boli aspoň 1 000 krát preverené, prekontrolované a nič pochybné sa nenašlo. Takže z tohto obdobia je úplne absurdné hľadať vlastnou hlavou 30 či 40 na budúci rok, keď máte úplne čisté a transparentné účtovníctvo a jedná sa o priestory ktoré vtedy SMERu napatrili.

 

A pre doplnenie, manipulatívny agitátori zámerne nepovedia jednu informáciu a spoliehajú sa na nepozornosť čitateľa že si to nevšimne. Všetky priestory ktoré mala v majetku alebo v správe strana SDĽ slúžili na jej politickú činnosť a táto strana existovala už niekoľko rokov v čase vzniku strany SMER-SD, ako plne nezávislá strana. Rovnako ako je tomu dnes v prípade KDH a SaS. Až po roku 2002 prijala SDĽ rozhodnutie sa zlúčiť so stranou SMER-SD. Takže SMER-SD nie je žiaden nástupca SDĽ. To že užívaný majetok strany SDĽ prešiel na SMER-SD je výsledok zlučovania do SMERu, ku ktorému sa obe strany slobodne, dobrovoľne, a zrelým uvážením rozhodli.

 

Často pravičiarmi podsúvaná veľká rekonštrukcia centrály do podoby ktorú poznáme dnes však nenastala v roku 2001, na ktorú by si niekto povedal že treba vlastnou hlavou zohnať 30 či 40, ale nastala podstatne neskôr, v čase keď bol SMER vo vláde lebo vo voľbách v roku 2006 dostal viac než 650 000 hlasov. V tom čase, ako som už vravel, mal a má SMER úplne čisté, priehľadné a transparentné financovanie. Všetky výlohy na rekonštrukciu sú dôkladne a presne zaúčtované, vykázané, lebo strana mala vďaka vlastnému úspechu a príjmu za voličské hlasy od štátu dostatok peňazí na chod, i na tieto investície.

 

 

FAKT 5 – finančná bilancia strany, teda údaje o výške príjmov, výdajov, hodnote majetku strany či nesplatených záväzkov je presne ten údaj ktorý dokáže veľa povedať. Ak má strana príjem 7 miliónov eur a jej majetok má hodnotu 4,4 milióna eur a evidované záväzky niečo cez 250,000 eur, tak toto jasne hovorí že finančná bilancia je vo veľmi dobrom stave. Ak by potrebovala strana dodatočné peniaze na predvolebnú kampaň alebo na nejaké mimoriadne výdaje, tak jej kredibilita je tak vysoká že si úplne hravo dokáže za veľmi atraktívnych podmienok požičať úplne transparentne od štandardnej banky za veľmi dobrý úrok.

 

Pozrime si však inú stranu, ktorá si za ten istý rok prilepšila 4,7 milióna eur, majetok má hodnotu necelých 300,000 eur, a záväzky sa vyšplhali na 1,44 milióna eur. Je každému súdnemu človekovi jasné že v tomto prípade sa jedná o úplne protichodnú situáciu. Ktorá banka bude ochotná dať trebars 700,000 eur subjektu ktorého schopnosť ručiť majetkom je na úrovni necelých 300,000 eur a sú tam záväzky až na 1,44 milióna eur? Bežná banka tak zle bonitnému klientovi naozaj nebude ochotná nič požičať. V ktorej strane je teda potrebné vlastnou hlavou zohnať 30 a na budúcí rok 40 na politický žúr? Čitateľ iste si vie sám jasne povedať že SMER-SD to fakt nie je. Kto potrebuje mať „tajné“ účtovníctvo na svoj politický život, strana s výbornou finančnou bilanciou alebo tá so zlou? Odpoveď je úplne jasná.

 

Informácie som bral z týchto dvoch otvorených zdrojov:

 

http://www.topky.org/2011/07/najviac-za-minuly-rok-zarobil-ficov.html

http://www.aktuality.sk/clanok/191073/najbohatsou-stranou-smer-sd-najzadlzenejsou-sdku-ds/

 

 

 

Keď si pozrieme týchto 5 faktov, ktoré sú úplne prirodzené, pochopiteľné a jasne viditeľné, a potom sa vrátime späť k podsunutému zvratku, bludu vypustenému tesne pred voľbami a zo strany tvrdo pravicového denníka ktorý viedol neľudskú nemylosrdnú agitačnú kampaň proti SMERu, každému súdnemu čitateľovi musí byť jasné že je to podvrh, blud, hlúpa cielená manipulatívna propaganda za účelom ohlupovania ľudí, ovplyvniť výsledok volieb v júni 2010. Bol to jasný revanš za to že v januári práve Róbert Fico predložil na troch tlačovkách dôkazy, exaktné a zreteľne verifikovateľné dôkazy, podložené fakty o financovaní SDKÚ. Tesne pred voľbami samozrejme bolo treba „úder“ vrátiť a táto nahrávka bol práve takýto úder, hoci nepodložený vôbec ničím, žiadne exaktné dokumenty, žiadne verifikovateľné informácie, žiadne exaktné fakty, proste podsunutý blud aby masíroval hlavy ľuďom, aby mainuláciou boli ovplyvnené výsledky volieb.

 

 

PS: Počul som „tvrdý“ argument o tom že tá nahrávka sa nedá „vyrobiť“, nedá sa tak „plynulý“ hovor zostríhaním urobiť, aby farba hlasu sedela a pod. Keďže som známy audiofil a mám audiofilský sluch, tak vzal som sluchátka Sennheier HD 800, použil som kvalitnú aparatúru a pustil som nahrávku 4-5x pomalšie. Keďže HD 800 sú mimoriadne citlivé sluchátka tak bolo krásne vidieť ako ten podvrh je urobený. A hľa, vyhladené prechody sa krásne našli. Keďže som zrakovo postihnutý a na prednášky som notoricky používal zvukový záznamník, tak dôverne poznám záznamy ktoré vznikajú z ručných záznamníkov, mobilu či notebooku. A tá nahravka URČITE nebolo možné urobiť z bežného ručného záznamníka či mobilu. Lacné by mali v sebe úplne iný druh šumu či brumu a tie drahé by dali iný zvukový záznam. Tobôž kvalitou zariadenia by to neodpovedalo datovaniu ktoré sa podsúva. Keby to niekto nahrával na bežnú kameru, tak bol by to iný záznam. Otázna je TV kamera. Ale pochybujem aby niekto robil rozhovor takého typu a pritom sa nahrával televíznou kamerou. A naviac, tá televízia by taký záznam určite mala v origináli a ten by už dávno bol publikovaný. Ale späť k záznamu. S HD 800 sluchátkami som pozorne počúval tie „prechody“ a zistil som že sú evidentne softwareovo vyhladené aby náveznosti „sedeli“. Zvuk v MP3 sú dáta a s nimi môžu programy pracovať. A k tým názorom zvukárov. Ak niekto dá 100 eur na to aby urobil „nahrávku“ tak to bude natvrdo zosekané a naspájané, proste mizerná šupácka kvalita. Raz dva bude jasné že je to podvrh. Takže lacné to byť nemohlo. Ak niekto dá 1 000 eur tak si podvodník dá viac záležať aby tam neboli veľmi ľahko viditeľné chyby. Ak niekto dá 10 000 eur tak sa použije veľmi kvalitná technika aby bežný človek nemal možnosť odhaliť. Ak ovšem niekto zaplatí 100 000 eur tak to bude tak precízna profesionálna práca, tak pozorne zamaskované, aby aj kvalitný zvukár nič nespozoroval, neodhalil. Takže zhrnuto povedané, tučná niečia odmena za to aby sa vyrobil kvalitný podvrh na spoľahlivé masírovanie hláv ľudí pred voľbami, aby ovplyvnil výsledky, je to čo dodáva „pravdivosť“ nahrávky. Obsah je samozrejme totálny blud.

 

 

PPS: Dúfam že už sa naozaj nenájde niekto kto bude schopný a ochotný naletieť na podobné podvrhy, zvratky, podhodené pod nos tesne pred voľbami.

Prečo nie je diaľnica do Košíc? Pravda a hlavná podstata veci naservírovaná ako na tanieri

11.03.2019

drahí čitatelia, po dlhej dobe opäť prišla na pretras téma diaľnic a prečo stále do Košíc nie je postavená. Samozrejme okolo témy je klamanie od rána do večera. Propagandy mainstreamu a HLAVNE opozície nemôže chýbať. S pravdou ako to už chodí je pramálo a sa nepovie. Pokúsim sa vám zrozumiteľne vysvetliť podstatu celého príbehu a veci prečo je problém dostavať [...]

Prečo nevolím partaj Borisa Kollára? Pravda povedaná natvrdo

19.01.2016

Drahí čitatelia, opäť sa nám blížia parlamentné voľby na Slovensku a naplno sa rozbehla predvolebná kampaň. Znova prichádza na otázku čo je na Slovensku reálna alternatíva k politike SMERu a Róberta Fica. Ja ako volič znova očakávam od opozície s akou alternatívou či ponukou príde. Aké politické posolstvo, program, víziu Slovenska, návrhy či riešenia pre ľudí [...]

Ako fungujú podvody s prieskumami verejnej mienky? Čistá pravda o spin doktoringu. Časť 3

18.01.2016

Drahí čitatelia, opäť sa nám tu blížia parlamentné voľby a samozrejme opäť a opäť prichádza na notoricky známu zabehnutú tému ohľadom korektnosti, pravdivosti, validity či objektivity prieskumov verejnej mienky. Iste si pamätáte ako som pred štyrmi rokmi napísal sériu článkov v ktorých som názorne opísal niektoré aspekty tejto problematiky. Tak ako čas plynie, aj [...]

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Škola / Školstvo / Žiak /

Školákom sa začali veľkonočné prázdniny, do lavíc sa vrátia o týždeň

28.03.2024 07:30

Veľkonočné prázdniny sú pre školákov posledným dlhším voľnom pred koncom školského roka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 112373x
Priemerná čítanosť článkov: 5351x

Autor blogu

Kategórie